28 Mayıs 2014 Çarşamba

MAD MEN

Mad Men, Matthew Weiner tarafından yaratılan Amerikan televizyon drama dizisi. Yapımcılığı Lionsgate Television tarafından üstlenilen dizi, ABD ve Kanada'da kablolu yayın kanallarından AMC tarafından gösterilmektedir. 19 Temmuz 2007 tarihinde başlayan dizinin 7. sezonuyla ekranlara veda edeceği açıklandı. Dizinin yapımcısı Matthew Weiner, daha önce The Sopranos dizisinde yaptıkları gibi son sezonun iki parça halinde yayınlanacağını açıkladı.

Madison Avenue, New York'taki kurgusal Sterling Cooper adlı reklam şirketinde yaşananları yansıtan dizi, 1960'lar Amerikası'nda geçmektedir. Dizide üst düzey reklam şirketi yöneticisi Don Draper (Jon Hamm) ve hayatındaki insanlar konu edilmektedir. Ayrıca 1960'lar Amerikası'ndan günümüze meydana gelen sosyal değişiklikler gözler önüne serilmektedir.

Dizi ilk 5 sezonda 1959-1965 arası olayları konu alırken, 6.sezonda 1968 yılı anlatılmıştır. Dönemin içerisinde olan Kennedy Suikasti, Martin Luther King suikasti, Vietnam Savaşı, siyahilere eşitlik gibi pek çok konu anlatılmıştır.

Dizi şimdiye kadar dört Altın Küre ve on beş Emmy Ödülü'nün de aralarında olduğu çok sayıda ödül kazanmıştır.

REKLAMIN ALTIN ÇAĞI, PİYASANIN DAHİ ÇOCUKLARI... Kim olduğunuzun, ne istediğinizin ya da neyi sevdiğinizin hiçbir önemi yok. Her şey elinizdekini nasıl pazarladığınızla alakalı. İşte The Sopranos'un Emmy ödüllü yapımcı ve yazarı Matthew Weiner'den gerçeğin nasıl satılabileceğine dair kışkırtıcı bir dram. 1960'ların New York'unda geçen Mad Men, sizi herkesin bir şeyler sattığı ve hiçbir şeyin beklentiniz doğrultusunda gerçekleşmediği sürprizlerle dolu bir dünyaya, reklamcılığın güçlü ve görkemli "Altın Çağı"na götürüyor. Egonun hüküm sürdüğü bu dünyada esas oyuncular satış sanatındaki ustalıklarını sergilerken, bazen satışa çıkan kendi özel yaşantıları olacak. Mad Men'de olaylar reklam gurusu Don Draper etrafında dönüyor ama sektörde yerini korumak o kadar kolay değil.



Mad Men ile ilgili...:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder